miercuri, 12 august 2009

Aproape iritant.

Am vrut sa raman mic, dar, din pacate m am facut mare. Am vrut sa vad bine, dar spre surprinderea mea, m am trezit cu ochelarii pe nas. N am vrut sa fiu nici pinguin, nici portocala, am vrut sa fiu macar Zorro. Am vrut sa aleg, dar mi s a cam impus. Acum EU aleg . E simplu.
Exista pe strazile noastre hoti prosti, si prosti hoti, ‘jmekeri’ cu valoare si talent, grasi si slabi, si cheliosi burtosi, natii multe de oameni pigmentati sau mai putin pigmentati, caini si pisici ale nimanui.
Strazile sunt vesele. Blocurile deja nu mai sunt gri. Dupa blocuri se aud mai mult orientale si stau mai mult minoritati. Majoritatile au plecat de mult. La capsuni, la caise, sau la castraveti. Baietii buni nu mai pot sa mai faca minuni. Pai cum sa faca ei minuni, cand pt tara asta nici macar Mama Omida cu cele 99 de fete ale ei nu mai pot.
Copiii nu se mai joaca ca inainte. Nu vor sa fie nici Zorro, nici Captain Planet, nici Sailor Moon. Domnul Goe nu mai pune dulceata in sosoni. Poate doar sa iti arate ce vocabular interesant si a format pe strada.
In tara asta , opiniile nu isi mai au rostul, nu mai poti purta conversatii fara sa te certi, sa te bati, sa te injuri. Daca vorbesti –gresesti. Daca gandesti – gresesti. Daca respiri sau mananci – gresesti, gresesti, gresesti.
Cei de ‘sus’ nici nu stiu ca existam.Pt domniile lor, plurarul ‘EI’ este doar un cuvant ce reprezinta o gloata mare de nemancati care cere si iar cere. Cere de mancare, cere locuri de munca, cere sa fie auzita.
Noi putem sa facem doar convulsii si sa ne agitam . Noi suntem la baza piramidei. Nu , nu suntem in varf, dar baza are rolul ei. Baza are rolul de a suporta mitocaniile de purcele si porci nesimtiti ale celor ce au atins Nirvana ( mai pe romaneste , cei din varf ).

Si ca sa fac o legatura cu pAndu, in viata e ca in tren primesti ce vrei, dar in alta ordine. De exemplu : ‘mi-e frig, stai ca iti baga tati aer conditionat RECE’ , ‘mi-e cald, eee hai c am bagat aer conditionat o data pe calatoria asta, mai stati si mai si bronzati-va nitel la soare.’, ‘vreau sa dorm , vine nenea cu produse si incepe sa tipe : avem sadivishuri si cola rece si sticksuri si cafea, si bla bla bla’, ‘ mi se face si mie sete ca omu`, ma duc si intreb : suc nu mai aveti ? nu, domnisoara, s-a terminat. ‘
Foarte dragut.
hurricane katrina




4 comentarii:

paraipan iritatul spunea...

poti face si un documentar sau chiar jurnal despre cum o sa ajungem minoritari in tara noastra. despre "curajul de tine capul plecat" despre "trufia de a spune adevarul" sau cit de "incalificabil este sa iti faci responsabil treaba". vecinii nostrii din universuri paralele: germania, franta, grecia, italia, in momentul in care afisezi calitati "pozitive" precum hotia, minciuna, nesimtirea etc.... pur si simplu iti dau foc. sa nu mai dau exemplu suedia (o sa imi spui ca sunt melancolic) sau in general tarile nordice unde la un simplu oaspete nedeclarat la politie ai necazuri...........
ufffffffff, bine ca astea sunt intimplari dintr-un univers paralel si nu se intimpla la noi in tara. aici abia ne-am obisnuit cu legea junglei si a pumnului in gura, cu legea curvelor care isi obtin averi din(tr-un) scurt.
am in schimb o intrebare: cele 99 de fete ale mamei omida au nascut puradei toate? ca in cazul asta trebuie recensamint nou

dumb_rava spunea...

ce sa zic.. ai vazut tu vreo "palalila girlatacau" cu fusta lunga, fara vreo 3,4 poate chiar 5,6 PERECHI de puradei pe langa ea ? in suedia nici intr-un caz :))

dumb_rava spunea...

pAndu says:
aah, credeam ca pe romaneste Nirvana e inghetata aia :))

goe spunea...

deci gura lui zorro adevaraciuni graieste,da' si eu voiam sa ma fac batman batman,ulterior am renuntat,era concurenta prea mare pe locul asta:))