marți, 11 august 2009

Caca-te, frate romane !

Caca-te fara rusine
Pe Caile Ferate Romane ! ( versurile copilariei :)) ) - pardon my french.

Ma gandeam serios sa nu mai dezbat subiectul asta, dar in momentul in care am intrat in camera si am vazut acelasi bagaj nedesfacut parca odata m-a traznit ideea.
Cu toate ca actualitatea nu mai reiese din subiect precum aburul din “porumbelul fierbintelul” ramane pe pozitii promisiunea ca o perioada buna de timp nu mai am ce calca in vreun tren.

Nici nu stiu de unde sa incep. Cat de cliseic ar fi acum sa spun “incepem cu inceputul” ?


Pornim de la imaginea ( acum intr-o atmosfera de basm, printre norisori pufosi, zane si rinoceri danseaza in cerc o hora a bucuriei): o gasca de tinerei unul mai slab decat altul, altul mai gras decat unul stau ca aurolacii prin gara pe bagaje, in timp ce soarele se gandeste sa iasa acum ca ei au plecat de la plaja.

Ieri trenul a venit la timp. Dar azi se pare ca o sa aiba vreo 2 ore intarziere.
Doua -femininul pentru ‘doi’, in doua ore sa parcurgi o statie. Asta n-ar fi asa grav, sa nu fiu absurda. Dar ce facem cu legatura, ea legatura. Daca nu prindem legatura…cum dormim in Gara de Nord: pe burta sau pe spate??
Ce ne mai luam de mancare? Mai avem bani de mancare? Poate ca merg acasa pentru ca am o problema grava, s-a intamplat ceva, o urgenta…mi-e dor de fasole cu ciolan ca la mama acasa si vreau sa mananc la ora 00:30 ca dupa aia se raceste si tu imi vii mie din start cu doua ore intarziere?? Pai cat mamata, mamata, mamata sa recuperezi pe drum??
Hai ca a venit trenul, asta dupa ce ne-am ridicat de vreo 2 ori crezand ca vine: TEAPA!!

Ne urcam: calm, macar stam jos. Ba, dar mai incet nu poti sa mergi? Si de ce mamata, mamata, mamata v-ati mai apucat, ma, astia de la minister de campanii de incurajare a calatoritului cu bilet ?!
Niste bani dati degeaba la tipografii, doar un paravan ca sa isi mai scoata si ei cascavalu’ pe vara asta !
Aceiasi bani ii vor incasa nasii si de acum inainte, ba chiar mai mult.
Numai cand vezi afisul ala ti se face scarba:
“Trenul este pentru calatorii cu bilet! Respecta-te si vei fi apreciat !”
Bai de da-te naibilor, respecta-ma tu o data in viata ta de rahat burtos ce esti si fa ceva cu infrastructura. De ani lumina de cand se lucreaza la ea si tot nu e nimic schimbat: aceleasi sine incinse, aceeasi portiune in reparatii, aceiasi mizerabili ( si nu ma refer la roman !).


Intr-un final am ajuns la destinatie, am prins si legatura…asta pentru ca a asteptat celalalt tren dupa noi. Saracii oameni..poate si ei voiau la randul lor sa-si manance fasolea cu ciolan.

Sa nu ne fie rusine, merita ! doar sa nu mancam porumbelul fierbintelul inainte :))

pAndu

1 comentarii:

aversiuni.wordpress.com spunea...

CFR se reprofileaza...vezi "trenul cu reactie" de pe blogul aversiuni.wordpress.com