vineri, 4 februarie 2011

Obsesii ciclice

Este un statement ca eu am o problema cu jumate din populatia Bucurestiului si cu trei sferturi din cea a Rosioriului. Caci eu, in incercarea mea disperata de a ajunge la o indiferenta perfecta, am ajuns sa am imprimata in piele ura ce, ca-n desene animate, imi ucide 3 din 4 incercari de a relationa. Dar acum nu o sa vorbesc despre ei, m-am plictisit sincer sa fac misto de altii cand problema de astazi tine de propria-mi persoana.

Subiectele mele de discutie se schimba ciclic in functie de urmatorul aspect :

1. Sesiune : Eu nu pot sa ajung la un echilibru, oricat m-as chinui. Deci in aceasta perioada a anului sunt obsedata de scoala. Si mama mi-ar spune ca nu-i un lucru rau. Dar este. In primul rand ca eu nu pot sa ascult pe nimeni care nu este cu mine in grupa. Colegele mele de apartament presupun ca sunt foarte terorizate, deoarece, ca exemplu, la intrebarea : « Mergem la lansare Specii ? », raspunsul meu a fost « Sa-mi bag pula, am luat 6 la econometrie. Sa ma duc la marire ? ». Si dupa desigur ca am uitat intrebarea si m-am considerat marginalizata cand am vazut pe facebook ca ele participa si mie nu mi-au spus. Si stiu ca sunt destul de enervanta daca conlocutorul meu nu este la finante si nu este obsedat de note, deoarece in afara sa plang ca « nu e corect », sa invat si sa fumez in timp ce vorbesc despre facultate nu fac nimic. A, ba da, promit ca o sa merg la cursuri si seminarii de pe urmatorul semestru (e a treia oara cand fac asta).

2. Perioada libera (fara sesiune si prieten) : Cum scoala nu mai reprezinta o prioritate, obsesia mea se reduce la sex. Si iar e drama. Daca in sesiune visam numai ca pic sau nu ajung la examene, in aceasta perioada visez numai pozitii. Si desigur, nu pot sa ma concentrez la ce spune persoana cu care vorbesc decat daca vorbeste despre sex. Si iar sunt greu de suportat . Iar mama clar mi-ar spune ca e un lucru rau. Norocul meu este ca sexul este un subiect de conversatie ce poti sa-l abordezi mai usor decat finantele. Deci, na, nu sunt ATAT de enervanta.

3. Periodata perfecta : Asta este cam cea mai des intalnita perioada a mea (nu in ultimul timp, desigur) . Nu am sesiune, nu am probleme cu sexul. Teoretic nu am drame. Dar cum practica este un lucru diametral opus teoriei, desigur ca subiectele mele de discutie sunt limitate. Deci obsesiile mele sunt legate de faptul ca urasc oamenii in general, o lista cu 9759475398 de nume in particular. Si fac un milliard de teorii cum viata mea ar fi mai frumoasa fara ei. Si cum nu e corect faptul ca existenta lor imi perturba mie perioada perfecta. Partea proasta este ca de obicei il urasc si pe acel el ce nu ma duce in perioada 2. Habar nu am de ce. Iar dupa ce relatia s-a terminat, nu pot sa-mi revin la o stare normala, fiind in soc ca am putut sa fiu cu o persoana atat de proasta. Si sufar ca nu inteleg de ce ma combin, pana la urma, numai cu ratati. Plus ca e perioada cand imi fac datorii pentru cosmetice si sunt deprimata ca m-am ingrasat.

Problema este ca, indiferent de perioada, eu nu pot sa fiu fericita. Nici daca as lua 10 pe linie, as avea cel mai simpatic prieten si cei mai ok amici. Pentru ca sunt obsedata de obsesii si caut perfectiunea ce, din pacate, sta ascunsa in barba lui Mas Craciun.

Laurette

0 comentarii: