luni, 6 decembrie 2010

Mi s-a demoralizat cazmaua.

UPDATE: A avut Bulgaras- has grija sa vina Mosu' si in Ap. 71. A fost cea mai exploziva ciocolata din Univers.

"Daca-mi explodeaza capul?"


Adevarurile pe care le consideri valabile isi pierd din semnificatie odata cu trecerea timpului. Asta nu se intampla doar in cazul "adevarurilor", ci a tuturor lucrurilor in care crezi la un moment dat.

Aseara, spre exemplu, credeam ca am descoperit cea mai, cum as putea s-o spun delicat?!, de cacat replica de agatat. Desigur, de existenta alteia cu un grad mai ridicat de cacat in continut, pe care s-o descopar mai tarziu, eram convinsa. Dar de ce imi sunt sfaramate visele atat de rapid ?!

Incepem cu replica de-aseara.

Greaua mostenire lasata de Ceausescu s-a dovedit a fi mai grea decat era menita sa fie si e inca prezenta in timpurile noastre: cozile la orice !

Asadar, coada la concert Cedry2k (!!), iarna, frig, dans ritmic din picioare, incalzire reciproca si discutii de stat la coada- prin definitie, un fel de brainstorming pentru ca fiecare spune ce-i trece prin cap. P’asta o spun ca sa ma scot : nu mai stiu cum s-a ajuns la replici de agatat, stiu doar memorabila :

- Tatal tau a fost brutar ?

- Nu. De ce ? (fata se presupune ca e indeajuns de retardata incat sa intrebe)

-Pentru ca ai niste chifle minunate.

Urmatoarea replica a fetei, ipoteza de mai sus fiind valabila, e "la mie sau la tine ?".

De-aici s-a tras concluzia ca baietii nu poarta dupa ei un IQ Meter, fetele cad prada formidabilei replici si scopul pentru care traieste omul e indeplinit: perpetuarea speciei.

Aseara imi formasem un top, unde chestia asta isi avea locul de onoare, si eram chiar mandra ca izvorul nesecat de bancuri si glume dintre cele mai tari face parte, indirect, din Zoo.

Replica de azi.

Asta doare mai tare pentru c-am trait-o, deci eu sunt personajul principal. Ca mai toate filmele mari in care joc, actiunea se petrece la metrou. De obicei nu analizez lumea la metrou, dar pe gaylord fuckeru’ pe care urmeaza sa il introduc in scena mi-era imposibil sa nu-l observ pentru ca era in fata mea, purta poseta, avea blugi stramti si o haina care tipa "Gaaaay !!!".

Vine metroul, inaintez, urc si aud "Ce ghetute frumoase, ti le-a adus Mosul ?". Am crezut ca am auzenii, ca e subconstientul care imi joaca feste, suparat poate pentru ca n-am primit nimic de la Mos Nicolae; m-asez pe singurul loc liber. Gayul se posteaza in fata mea, isi scoate o carte din posetuta (cat de bine ii stiu pe astia care se caca pe ei ca citesc si-o fac de fatada!) si isi incepe lectura. La urmatoarea, inevitabilul s-a produs- s-a eliberat locul din dreapta mea. Asta se aseaza, ma dau putin spre stanga cat mai discret.

Acu’, eu nu sunt tipul fetei cu zambet talamb pe fata, ca seriozitatea mea se traduce pentru unii in “suparare” e altceva.

- Esti suparata ca nu ti-a adus Mosul nimic ?

Tacui din nou. Ma gandeam ca se potoleste daca vede ca nu-l bag in seama.

- Nimic, nimic ?

« Ce faci tu, Andrado, acum ? Deja se uita lumea la tine, de injurat nu poti sa-l injuri si nici sa-i dai una nu poti. »

M-am intors catre el cu totul, teleghidata, l-am privit adanc in ochi:

- Doooh!, mi-am dat ochii peste cap si m-am intors la pozitia initiala, tot teleghidata.

Pac!, scoate o bomboana din buzunar si mi-o pune in poala, peste geanta.

- Uite, iti dau eu o bomboana!

« Ce zisasi ?? »

O pun inapoi. Mi-o pune la loc. O iau, ajungem in statie, ma ridic:

- 1. Tu esti dobitoc ?

2. Pe tine nu te-a educat ma-ta ca nu e frumos sa vorbesti cu strainii ? Eu nu iau bomboane de la necunoscuti.

3. Scrie cumva pe fruntea mea "tipa de agatat la metrou ?"

I-am aruncat bomboana si m-am dus in spatele metroului, inganand ceva de morti, mama, poate si cativa verisori.

Cum sa nu ti se demoralizeze cazmaua cand lucrurile in care credeai pana mai acum cateva ore se "prapadesc" sub ochii tai ?

Plus ca, eu nu inteleg cateva chestii importante : de ce dracului e tara asta plina de prosti care tin cu tot dinadinsul sa-si arate prostia la orice pas ?! De ce sa crezi ca cizmele mele sunt ghete ? De ce sa porti poseta ?, da-te-n (controleaza-te, Andrado, la limbaj ca te vegheaza dumneSurul suprem) ce vrei tu ! De ce sa nu umbli cu IQ Meter dupa tine si sa umbli cu bomboane in buzunar?! De ce sa fie o replica mai proasta de agatat decat exemplul lu’ Brain ?


P.S. : “Mi s-a demoralizat cazmaua” o s-o explic cu alta ocazie.

6 comentarii:

katrina spunea...

Pepushe, ai un foc sa-aprindem o discutie ? :))

"I-am aruncat bomboana si m-am dus in spatele metroului, inganand ceva de morti, mama, poate si cativa verisori. "

Cativa verisori.. Ahahahahahahaaa... moooooooooor de ras :)) Ba, cum sa-ti zic ziua mea n-a fost funny at all. M-am plimbat ca ortaca scapata din ghetou cu ghizodanu in spate, par ciufulit, vant la metrou, coafura nu exista, ars la limba cu cafea d-aia de 1 leu, vai de capu meu si al alora care s-au uitat la mine cand prezentam proiectul :))

Ce sa mai zic acum, cand totul e deja istorie ?! Trebuia sa iei bomboana, s-o bagi in gura, s-o scoti si sa i-o lipesti fiiix in freza ! :))

dumb_rava spunea...

Pe mine Liliana m-a invatat sa nu mananc bomboane de la necunoscuti. Daca era otravita, daca avea vreo substanta in ea? Daca lesinam in metrou, ma lua, ma viola, imi taia tendoanele, apoi imi smulgea venele si ma obliga sa ma uit? :))

Ba, pentru o fractiune de secunda m-am gandit sa ii dau una sau sa il scuip...dar mi se parea umilitor sa scuip, mai ales in conditiile in care eu nu stiu sa scuip. :)) Ar fi fost o premiera. hmm:-?

laurette spunea...

:))) voiam sa vad si eu cocalarul gay :o3 :o3. bine ca l ai pastrat numai pentru tine >:P
avem un plan malefic, can't wait you to come home :X
p.s: imi place compunerea ta :))
:X :X :X

Swift spunea...

Cea mai penala replica pe care am folosit-o dar o cunosteam pe tipa a fost " Auzi draga ai o tigare sa ti-o trag ! " dar orice ati putea spune e geniala replica :))))) mai ales daca esti fumator si vrei tigare :P

dumb_rava spunea...

Cand o sa incetezi sa folosesti termenul "compunere" o sa pot muri linistita. :)) Amin !

dumb_rava spunea...

La tine nu se pune, o cunosteai pe fata. Dar si-aici sunt mai multe de discutat... daca nu-ti gusta glumele, ti-o trage ea...una peste bot!