sâmbătă, 5 septembrie 2009

Stat in stat si limba in limba.

Off-topic: 1. Sa ii spuna cineva lu nenea comentatoru' ala de la TVR ca a izbuti nu este singurul verb de pe acest pamant si ca s-ar mai putea folosi si de a reusi sau alte sinonime !
2. Coman este semizeu.


Dintotdeauna am gasit notiunea de stat in stat amuzanta, suna cam la fel de amuzant pentru urechile mele ca play within the play. Dar azi cand deschisei si eu ca omul din plictiseala televizoru', ce sa vezi?! Se trezira astia ai lu’ Bozgorezia cu fata la cearceaf si cer autonomie teritoriala (stiu, e de mai demult). Si zau ca nu mi se mai pare amuzant, chit ca e joc politic sau ca e pe bune, pe mine ma enerveaza..
N-am avut niciodata nimic prea pe fata cu ungurii, asta pana cand au venit in tara si au aruncat torte prin gari si ne-au scuipat oamenii. Ca imi place sa fac glume pe seama lor, e altceva, dar mereu am considerat ca sunt oameni ca si noi si “rautacismele” nu-si au rostul (imi aduc aminte prima mea zi de facultate- sunt o persoana sociabila de fel. Am cunoscut in imbulzeala aia infernala o tipa(mai tarziu am aflat ca nu era colega mea) si cand mi-a spus ca e din Targu Mures reactia mea a fost : ”bozgoroaicoo!!” spus a la Andreea Marin de la Mondenii. Fata avea umor si a ras.)
Dar de la glumele cu Janos si Ildiko pana la a crea un manifest, un imn de stat, un drapel, a te proclama tu Tinut Secuiesc si tot ce au mai pus aia la cale mi se pare cale lunga. Ce mortii mamelor voastre nu va ajunge, ma?( nu, ca m-am enervat). Secuii au aceleasi drepturi ca si noi. Secuii- aia doua sute si ceva la ultimul recensamant. Secuii, aia doua sute, care acum vor sa se proclame ca stat independent. Repet: ce mama dracului nu va ajunge? Cat de bun ai fi ca roman ajungi in stare sa iei pusca si sa ii impusti. Duceti-va ba la mama voastra Ungurezia si lasati-ne in pace. Ardealul e al nostru, vorba lu’ neanto Vadim (pe care nu-l inghit, ca nu pot in general sa inghit pastile): am luptat in doua razboaie pentru el. Placute inscriptionate in maghiara, unde va credeti ma? In mijloacele de transport din Brasov, de exemplu ( si sa tinem cont ca acolo nu e epicentrul bozgorimii), se scrie mai intai in maghiara, apoi romana, germana. Am avut ocazia sa sun anul asta pe la primariile din tara, mi-am ales intentionat judetele Covasna si Harghita la sfarsit. Pai frate, fie ca imi raspundea primaru’, fie ca imi raspundea omu’ de servici, la primariile din Covasna si Harghita mi se spunea ighen !!, apoi in ciuda faptului ca observau ca vorbesc romaneste continuau in maghiara. Imi pare foarte rau, dar cred ca ati scapat un mic amanunt : traim in Romania si limba de stat e limba romana, asa ca duceti-va dracului si incercati macar in institutii sa vorbiti limba de stat !

Oti vrea voi un stat in stat, dar nu putem sa stam chiar asa limba in limba !

Peste tot in lume Romania e laudata pentru cum isi trateaza minoritatile, aveti drepturi mai multe decat noi, sunteti cocolositi si tratati preferential, va viziteaza Basescu si isi face poze cu voi CA CU maimuta la circ, ce vreti mai mult?!
Nu generalizez (unii ungurei sunt chiar dragutei), ma refer aici doar la astia cu visul lor maret de a obtine autonomie. Pana la urma, obtineti-o, sa vedem cum mamica voastra va descurcati. :)

Altfel, sunt o persoana buna, bine crescuta, ador minoritatile si visul meu e sa ii declar iubire vesnica unui ungur ! :))

pAndu

10 comentarii:

katrina spunea...

frate da eu chiar zic sa le-o dea ( ea, autonomia). sa le-om dea odata, si sa ii inchida in jurul unor granite, cu paznici ca la Jilava, si sa le sisteze tot. da` TOT ! si energie, si carbuni , si apa, si paine si bere si sa i lase in curu gol. ia sa vedem dupa maxiiiim 6 luni cum vin in genunchi :)) visul meu nu e sa ma iubesc cu un ungur. visul meu e ca ungurul sa mi ceara iertare in genunchi :))

pAndu spunea...

Chiar n-am inteles in cate luni ai zis, daca ai putea repeta. Subtilo care esti. :))
Si visul meu nu este sa ma iubesc cu un ungur, si stii prea bine. :)

O domnisoara usoara spunea...

Eu votez cu partidu' ( PNG - cred ca e si evident de ce - Beeecali, ooooi si alte derivate )

Anonim spunea...

Nu ma asteptam sa gasesc cuvinte de genul "Ce mortii mamelor voastre", dar e bine :> ai tintit sus :)).
Nu trebuie sa fim indiferenti la actiunile unora de a ne lua pur si simplu o parte din tara, trebuie sa facem tot ce putem, nu doar pe net.
TINUTUL SECUIESC a fost si va fi mereu PAMANT ROMANESC!

pAndu spunea...

Si uite asa, apropos de "temerile tale", ti-ai gasit o noua pasiune in cazul in care se uneste basarabia cu romania ( bine, asta e mission impossible..dar erau niste stiri). Nu e atat de greu, trebuie doar sa iti inlocuiesti niste cuvinte de pe tricouri. Tinutul secuiesc- pamant romanesc ! :))

Chiar si anonim, n aveam cum sa nu mi dau seama cine esti :D.

katrina spunea...

acest slogan este nou.... ce sa zic... ma mir ca n ai tras-o pe individa de urechi pt injuraturile de mai sus :))

pAndu spunea...

Daca m ar trage de urechi unde crezi ca am ajunge? :))))

Anonim spunea...

Acest slogan nu este nou, a fost promovat si inca este promovat de gruparea non-politica Noua Dreapta.
Individa sus numita a folosit un limbaj adecvat situatiei in care ne aflam.
:)) acelasi anonim.

katrina spunea...

@ pAndu: cred ca ajungeam sus, sus, sus, la munte sus ! :)))
@acelasi anonim : ma uimesti cu limbajul elevat si tonul grav cu care postezi comentarii ;;) :))

Anonim spunea...

Comentariile mele si implicit limbajul folosit este intr-o stransa relatie de simbioza, intr-o concordanta inaintata, cu textul fata de care imi expun parerile pro sau contra. Se pare ca dumneavostra nu ma cunosteti indeajuns, daca afirmati cu o oarecare uimire in comentariul care va apartine, ca nu va asteptati sa un limbaj asa elevat.

cu stima si respect, acelasi anonim.