luni, 29 martie 2010

De ce KFC e mai tare decat McDonald's?

Nu e vorba despre un studiu al britanicilor asa cum v-ati astepta si nici rezultatul unui sondaj realizat in paradisul obezitatii, SUA. Se intampla in micul nostru paradis.

Totul a inceput in momentul in care locomotiva a fluierat in gara, anuntandu-si plecarea, in sinea ei spunand: "Eu cand vreau sa fluier, fluier ! Si ma doare fix in pix ca tu ti-ai uitat incarcatoru'." Asta n-are nicio legatura cu ce vreau sa relatez in continuare dar mie-mi place sa bat campii atunci cand nu am pe cine sa bat.

E un fel de banc sec, mai sec decat bancul cu Rosiori: trei fetite cu sau fara codite pleaca spre formidabila capitala de stat.
Ajung in impozanta Gara de Nord, se intalnesc cu un petic, o chinezoica interesanta imbracata parca de Mazare the Mair si cu un ortac de natie necunoscuta. Dupa cateva schimburi de replici, eroinele purced la drum dar sunt luate prin invaluire de un elefant ragusit. Il coopteaza si merg impreuna catre paradisul promis cand am iesit din comunism: KFCul din incinta garii, pentru a pune la cale un plan malefic.
Din lipsa de finante, tinerii decid sa-si procure doar trei bauturi racoritoare ca-n vremurile bune din timpul domniei Mariei I.
Doua din eroinele noastre isi iau inima in dinti si decid sa faca el pasul mare catre o lume mai buna si sa achizitioneze uriasa comanda.

Totul mergea conform planului pana cand fetita in posesia careia se afla tava si-a amintit de echilibristica si miscarile de dans pe care le invatase candva de la Patrita. Imitand miscarile saltimbancilor, manuia tava cu atata maiestrie incat privirile agere ale celor din jur exprimau o colosala apreciere pentru reprezentatia la care asistau.
Apa dadea sa cada, podeaua chemand-o la ea, sucurile o urmau indeaproape. Cum sa stavilesti acest dans nebun?!

Privind-o, am realizat ca am alaturi pe insasi maestra jongleriilor si cand deja ma pregateam sa fac un edificiu in cinstea ei, era prea tarziu. Podeaua era satula de-acum, setea furibunda de care suferea se stinse in momentul in care sucurile s-au imprastiat peste tot.
Brusc, s-a dovedit ca nu-i bai daca intr-o duminica de martie n-ai timp de fond de ten si blush... cand stii sa te faci de ras atat de bine, blushul vine de la sine.
Pentru a completa tabloul, rasul privighetoric al subsemnatei s-a facut auzit pana, hait!, la Rosiori.

Spectatorii priveau incantati, pentru prima data in acea dupa-amiza gandind ca ar fi mers mai bine floricelele cu sos Glen decat traditionalele aripioare.
Fetele adunara capacele de pe jos, razand cu pofta. Comanda se transformase dintr-o miscare bine calculata din uriasa in colosala. Se intoarsera deci, la masa, cu o apa pe tava. (Hai ca pe-asta n-o faceam nici pe timpul lui Carol I).
Istorisira cele intamplate si vazand gravitatea situatiei, hotarara ca nu e cazul sa se faca in asa hal de ras incat sa se intoarca ele sa mai cumpere ceva.
Au dat cu mia imaginara, care a cazut pe fata cu elefant. Asa ca s-a dus.
La intoarcerea acestuia rasul inca persista pe fetele eroinelor, cand, din senin, un casier KFC le pune in fata doua sucuri: "din partea mea, pentru voi".

Ai dracu', astia de la KFC au agenti secreti care coboara din cer si aduc sucuri pentru posesori de doua maini drepte. Cum sa nu fie mai tare KFC decat McDonald's ??

pAndu

Oda divortului.

Nu o sa se schimbe.
Nu o sa invate niciodata din greseli.
Nu are ce suflet sa salveze.
Da. Ai ghicit. Pacatuieste in fiecare zi.


Ia in doze mici ce ii ofera viata. E mai simplu asa. Oamenii vin si pleaca, iar in fata infinitului astuia pe care se chinuie sa il defineasca, nu sunteti decat mici frimituri pierdute printre molari.


Nu o sa se victimizeze cand ii va lipsi ceva. Nu o sa creada ca are nevoie de o jumatate. "She can watch the sunshine on her own."


Cea mai buna parte a ei sunt defectele. E cea mai relaxata cand bea o cafea si isi fumeaza tigarea. E cea mai frumoasa atunci cand abia s-a trezit. E implinita cand ii are pe prietenii ei aproape. E asa cum vrea si toata lumea o iubeste.


Da. Viata trece usor pe langa voi. Dar EA poate sa o prinda de mana si sa opreasca timpul in loc ( de cele mai multe ori).


Ai avut dreptate. Veti uita. Va uita pentru ca POATE.


Gata. Ea divorteaza.


"She`s happy in her little world. "



( Fetelor din Zoo.)

Cu drag,

hurricane katrina.













miercuri, 17 martie 2010

Hai c-am revenit.

Ce poti sa faci cand te-a durut atat de tare in acea parte a corpului, pe care unii o numesc cur, si nu te-a mai interesat acea chestie, pe care altii o numesc blog ?
Cauti un subiect bun, dar bun de tot, cu care sa revii si sa ii pui pe toti in aceeasi parte a corpului omenesc de care aminteam mai sus. Ba, da' al dracu' subiect nu e de gasit !
Si da-i si cauta in stanga si in dreapta, crezand ca poate Tu esti un mic rahat de Dumnezeu si ca ai de-a stanga sau de-a drepta Ta ceva. Dar n-ai, muritorule !

Si deodata, bum ! Bum, bum. Bum, bum, bum, bum, bum !

Ce e mai important in aceasta viata de muritor decat tuica unui batran curvar si cu suflet mare?! Nimic.
Cand vine vorba de ziua de nastere a lu' tataie Paulica, restul lucrurilor palesc cat ai zice analiza PEST.
Azi e ziua bunicului meu scump, cel pe care toooti prietenii mei il cunosc. Paulica, pentru cei care nu-mi sunt prieteni (huuuuo, uratilor !) este cel mai tare tataie din lume- concureaza cu tataia lu' Suru, diferenta e ca ocupatia de baza a unuia sunt vacile, a celuilalt femeile.

Bibliografie:
Tataie Paulica este tatal tatalui meu, nascut candva in trecut. A avut patru neveste, pe care le-a iubit atat de mult incat pe fiecare a ingropat-o. Pe mamaia n-o cunosc, a reusit sa ii faca felul inainte sa ma nasc. E un fel de nemuritor, mai mult decat atat- un om cu puteri supranaturale: tot ce ffflutura tataie trebuie sa moara.
Acum, e la a cincea nevasta, care, din cate am inteles, a fost recent spitalizata (nici asta nu mai are mult de trait). Tataie nu m-a iubit niciodata mult prea tare...sau, ma rog, e o chestiune discutabila. Cert e ca bani nu mi-a dat niciodata mai multi decat singurului care ii va duce numele mai departe- retardului de frate-meu.
Paul Gaugain, caci asa ii spun apropiatii, este, pe de alta parte, si cel mai iubaret om pe care l-am intalnit. Nu neg ca la majoratul meu ii sclipeau ochii ca unui sacal la vederea prietenelor mele si nici ca le invita la dans chit ca din boxe rasuna Patrice, nu Ion Dolanescu. Nici n-as avea cum pentru ca pozele vorbesc de la sine.
Se lauda prietenilor mei cu faptul ca are amanta de 40 de ani, pe care ar putea-o suna "chiar acum, daca nu ma credeti!", iar neveste-sii ii spune, in dorinta de a-i demonstra cat de rapid e noul sau scuter, ca ar parcurge distanta dintre cuibusorul lor de indragostiti si domiciliul fostei amante in doar o ora... si cu un consum redus !!
Singurul lucru care ma face totusi sa cred ca Paulica are ceva sentimente pentru mine, e ca mi-a marturisit ca, dupa ce moare, POATE imi lase mostenire unul din scutere- are doua- (m-a vazut singura proasta a familiei fara permis de conducere). Spera sa ma marit in maxiiiim cinci ani, pentru ca, preconizeaza el, pana la 85 de ani mai poate dansa cum se cuvine... e cel mai amuzant tataie din lume cand pleaca beat turta din vizita pe care ne-o face o data la doua luni pe scuter cu cascheta pe capatzan, incapatanat din fire. Cum sa puna scuterul in portbagaj si sa accepte sa-l duca singurul om treaz din familie acasa (acelasi retard) ?!

La multi ani, tataie !

PieS: nici de-a dracu' nu ma marit la 25 de ani ! Cum de ce? nu zisei ca tataie e nemuritor???
PieS la PieS: tataie face cea mai tare tuica din lume. Parol !


Later update: poza edificatoare cu Paul the greitast oan.


pAndu